diumenge, 24 de novembre del 2013

Performance contra la Violència de Gènere


Ací teniu les primeres fotos de la performance que vam realitzar dissabte passat (23-11) a la pujada al castell de Sagunt. Era la col·laboració del Clot del Moro als actes contra la Violència de Gènere. Hi van participar alumnes del batxillerat escènic i del batxillerat artístic.

Al Clot del Moro estem farts i fartes que les relacions entre persones es basen en el domini i la possessió. Les persones ens podem relacionar d'una altra manera: més bonica, més enriquidora, més humana.

La performance va consistir en desviar la gent. Obligàvem els xics i les xiques a separar-se: els xics pujaven al teatre per la dreta i les xiques per l'esquerra. Per uns segons, homes i dones ens véiem separats de manera absurda. Igual que passa en la realitat. La gent tornava a ajuntar-se a la plaça del teatre i assistia a les presentacions i conferències. En acabar les xerrades, homes i dones baixaven i penjaven en una corda els dibuixos que els xiquets i xiquetes de les escoles de Sagunt havien realitzat amb el mateix tema. Els actors/actrius de la performance repartíem els dibuixos i les pinces, ajudàvem a penjar-los i, principalment, sosteníem la corda que marcava el "camí de la igualtat".

Trobe que va ser una performance molt bonica i que, com tota performance, va demostrar que:

1) Qualsevol persona pot fer art.
2) L'art ha de fer reflexionar.
3) L'art ha d'implicar-se.

Enhorabona a tots i a totes!